Lubrilan


NL - FR - EN 

 

LUBRILAN   |  VAGINALE DROOGHEID   |  FAQ's   |  AANVRAAG   |  CONTACT 

 

 

Vaginale droogheid

Vaginale droogheid is geen abnormaal verschijnsel. Uit onderzoek blijkt dat 37 % van alle vrouwen regelmatig last heeft van vaginale droogheid. Het probleem kan op iedere leeftijd voorkomen, variërend van een licht ongemak tot een langdurige pijnlijke situatie. Vaginale droogheid is geen onderwerp waar je makkelijk over praat. Nochtans kan een kwaliteitsvol glijmiddel, zoals Lubrilan, vaginale droogheid tijdelijk verhelpen.

Vaginale droogheid kan door verschillende factoren veroorzaakt worden:

een geringe seksuele opwinding (klik voor meer info)

Doordat sommige vrouwen vrijen zonder dat ze daar zin in hebben, kan vaginale droogheid ontstaan. In een aantal gevallen geeft dit irritatie aan de ingang van de vagina. Door die pijn kan zelfs een angst voor pijn ontstaan, waardoor sommige vrouwen niet meer seksueel opgewonden geraken en in een soort van vicieuze cirkel geraken.

na de menopauze (klik voor meer info)

Wanneer de menopauze een feit is, neemt automatisch de aanmaak van oestrogeen af. Daardoor wordt het slijmvlies van de vagina dunner en droger.

tijdens de borstvoedingsperiode (klik voor meer info)

De periode voor of na een bevalling gaat dikwijls gepaard met hormonale veranderingen. Een resultaat van deze verandering kan een afname van de vaginale vochtafscheiding zijn

bij vermoeidheid en stress (klik voor meer info)

Vermoeidheids- en stresssituaties zijn niet bevorderlijk voor de aanmaak van lichaamsvocht. De gevolgen kunnen droge ogen, mond of vagina zijn.

bij medicijngebruik (klik voor meer info)

Medicijnen zoals anti-depressiva, antihistaminica, vasodilatoren, diuretica en medicijnen tegen urine-incontinentie gaan de aanmaak van lichaamsvocht tegen

bij chronische ziekten en aandoeningen (klik voor meer info)

Chronische ziekten en aandoeningen kunnen de conditie van het vaginale slijmvlies beïnvloeden. Ziektes waarbij deze klachten vooral optreden zijn diabetes, Syndroom van Sjögren, endometriose en nierziekten. Ook medische behandelingen kunnen klachten van vaginale droogheid geven, zoals chemokuren of tengevolge van hemodialyse

Lubrilan is niet alleen uiterst geschikt voor vaginale droogheid, maar kan ook gebruikt worden bij episiotomie (preventief inknippen van de bilnaad-tussen vulva en anus- bij een bevalling), na een heelkundige ingreep, bij dyspareunie (aanhoudende genitale pijn tijdens de coïtus) en bij lichen sclerosus (huidziekte die gepaard gaat met chronische pijn, jeuk en branderigheid aan de vulva)

 

 

 

 

© 2009 - Lubrilan - Alle rechten voorbehouden

Site by Go4it media group